• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Met Liebherr A 918 compact op het juiste spoor!  |  25-3-2019

Het is een tijdje geleden dat Liebherr haar nieuwste tak van sport introduceerde: zware machines werkzaam die werkzaamheden op het spoor uitvoeren. Een veelbelovende branche voor Liebherr die...Het is een tijdje geleden dat Liebherr haar nieuwste tak van sport introduceerde: zware machines werkzaam die werkzaamheden op het spoor uitvoeren. Een veelbelovende branche voor Liebherr die zij dan ook met succes betreedt. Wij zijn enthousiast!

De spoorbouw in Nederland

Om Liebherr machines op het Nederlandse spoor te laten draaien moeten er wat aanpassingen plaatsvinden. Zo mogen de rubberen banden het rails niet aanraken en zijn er nog wat extra variabelen waar rekening mee gehouden moet worden. Tot nu toe heeft Wynmalen & Hausmann altijd aan deze verwachtingen kunnen voldoen: maatwerk leveren voor onze klanten is immers onze nummer één prioriteit.

A 918 compact met dubbele cabine
Toen de vraag kwam of W&H deze machine ook met dubbele cabine kon bouwen stonden wij even voor een uitdaging. Hoe zit het dan met de Nederlandse eisen? Hij moest Rops gecertificeerd zijn en het geheel moest op een bestaande machine passen. Uiteraard gingen wij aan de slag voor onze klant. Met trots presenteren wij de machine dan ook op de Railtech 2019 in Utrecht!


De A 918 compact met dubbele cabineEen systeem waarbij de rubberen banden het rails niet raken

Bent u nieuwsgierig wat Wynmalen & Hausmann voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via info@wynmalenhausmann.nl of bezoek ons op Facebook en LinkedIn!