• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
W&H vestigingen
Overzichtskaart Nederland
W&H Heteren
W&H Hoogerheide
W&H Nemaasko
W&H Pelle Service
W&H Purmerend
 

W&H Pelle Service

Gerard Pelle start in 1981 zijn eigen bedrijf, Pelle Service, nadat hij geruime tijd als monteur ervaring had opgedaan in de grondverzetbranche. Aanvankelijk specialiseerde hij zich alleen in de revisie van pompen en powershifts en reparatie van diverse soorten machines. In 1987 werd Pelle Service dealer voor Liebherr. Door het begrip service primair te stellen en daar ook naar te handelen, groeide het bedrijf uit tot circa vijftien medewerkers. In 1998 werd Pelle Service overgenomen door W&H, waarbij Gerard Pelle als adviseur verbonden is gebleven aan de vestiging.

W&H Pelle Service is binnen de Wynmalen & Hausmann bedrijven Liebherrdealer en -servicepunt voor de regio Oost-Nederland. Door de jaren heen heeft het bedrijf dankzij een zeer hoog serviceniveau een uitstekende reputatie als grondverzetspecialist opgebouwd. Dit resulteert in een indrukwekkend aantal opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en de overheid met projecten in weg- en waterbouw, agrarische sector, bosbouw, fundaties, bouw- en sloopwerken alsmede overslag en waterschapbeheer.

Op dit moment heeft Pelle Service ruim twintig medewerkers en is in het verzorgingsgebied een begrip op het gebied van levering, onderhoud en service voor Nederlands onbetwiste nummer 1 in mobiele kranen: Liebherr. Daarnaast onderhoudt W&H Pelle Service ook alle andere merken machines, waaronder vanzelfsprekend Ammann asfalteer- en verdichtingsmachines, van bestaande en nieuwe relaties.
W&H Pelle Service is VCA en ISO-9001 gecertificeerd.


Het Wegdam 11, 7496 CB Hengevelde
T +31 (0)547 333039
E info@pelleservice.com