• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Onderdelen
Originele onderdelen
Ruil en revisie onderdelen
MyLiebherr
Gebruikte onderdelen
Olie en smeermiddelen
Klanten service
 

Originele onderdelen
Wynmalen & Hausmann is full service leverancier voor al uw nieuwe onderdelen. Vanzelfsprekend van álle Liebherr en Ammann onderdelen, maar ook van onder andere Deutz ZF onderdelen en Fleetguard filtersystemen en -producten. Door gebruik van de originele onderdelen bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Ze hebben een perfecte pasvorm en functioneren altijd voor 100% doordat ze speciaal zijn ontwikkeld voor uw machine.

Wij beschikken naast een groot centraal, goed geoutilleerd magazijn in Heteren, op iedere servicevestiging over een lokale voorraad met nieuwe en gebruikte servicedelen. Met een enorme hoeveelheid artikelen op voorraad en een uiterst modern logistiek proces spelen wij direct in op uw vragen en bieden wij u een hoge servicegraad door snelle levering, aan u of aan onze servicemonteurs die voor u aan het werk zijn. Hierdoor voorkomen wij zo veel mogelijk stilstand van uw machines.

Ook kunt u steeds via het internet uw bestelling plaatsen voor onderdelen. Wij zorgen voor een snelle levering. Wilt u directe levering rechtstreeks van de fabriek of nachtverzending? Vandaag voor 16.30 uur besteld = de volgende morgen voor 08.00 uur geleverd!

Wilt u gebruik maken van deze extra snelle levering, meld u dan aan via parts@wynmalenhausmann.nl of neem contact op met onze vestiging bij u in de buurt. Graag geven wij u een passend advies bij het selecteren van de juiste onderdelen en optimale verzendwijze.

Turbo II voorfilters

Turbo II voorfilters zijn dé oplossing voor werk in een stoffige omgeving. Ze beschermen niet alleen de motor van uw machines, u bespaart er ook nog mee op het verbruik van luchtfilters. Naast toepassingen in de recycling en afvalverwerking, maakt ook de agrarische sector veel gebruik van deze voorfilters.

Hoe werkt een voorfilter? Door het unieke ontwerp wordt in het filterhuis met een zogenaamde ”topdown airflow” het grove vuil direct afgescheiden, zodat dit niet in het luchtfilter kan komen. Door de titanium rotor, wordt de lucht in een roterende flow gebracht, zodat zwevend vuil door de centrifugaalkracht wordt afgescheiden van de lucht die doorstroomt naar motor. De Turbo II voorfilters zijn zeer efficiënt en volledig onderhoudsvrij. Met de bijgeleverde verloopstukken is montage op alle merken machines mogelijk.

Alle voordelen van de Turbo II voorfilters nog eens voor u op een rij:
- door de tot stand gebrachte airflow en centrifugaalkracht wordt de aangezogen lucht gereinigd van stof, insecten en regen
- korte terugverdientijd door besparing op verbruik van luchtfilters
- volledig metalen behuizing met poedercoating, zeer solide en duurzaam
- het filter is volledig zelfreinigend en onderhoudsvrij

Kijk hier voor de demonstratievideo van de werking van de Turbo II voorfilter.Als importeur in Nederland adviseren wij u graag bij het berekenen en selecteren van de juiste maatvoering. Voor vragen en advies zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 026-4790507. U kunt ook een e-mail sturen naar parts@wynmalenhausmann.nl of contact opnemen met onze regionale vestiging bij u in de buurt.