• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
W&H vestigingen
Overzichtskaart Nederland
W&H Heteren
W&H Hoogerheide
W&H Nemaasko
W&H Pelle Service
W&H Purmerend
 

W&H Hoogerheide

Bouwmachines Hoogerheide (BMH) startte haar activiteiten in 1977 in Hoogerheide (30 minuten autorijden van de Moerdijk). Het concentreerde zich op verkoop, revisie en service van grondverzetmaterieel. BMH zocht naar samenwerking met kwalitatief uitstekende merken en producten. Dit resulteerde in 1981 in het officiële dealerschap van Liebherr grondverzetmaterieel en Yanmar minigravers. Sinds 1998 maakt BMH deel uit van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.

W&H Hoogerheide opereert hoofdzakelijk in het rayon Zuid-Nederland, met name in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Wij zijn een volwaardig verkoop- en servicepunt met onderdelen voor álle merken grondverzetmachines. De circa vijftien goed opgeleide en ervaren vakmensen staan 24 uur per dag voor u klaar! Daarnaast bevindt zich in Hoogerheide ook een grote presentatieopslag van occasions (ruim 11.000 m²), waar altijd tenminste honderd gebruikte machines op voorraad zijn. Van hieruit worden occasions wereldwijd verkocht, met name in de Benelux, Duitsland en de Zuid- en Oost-Europese markten. Een bezoek aan W&H Hoogerheide is dan ook zeker de moeite waard!


Kooiweg 18, 4631 SZ Hoogerheide
Postbus 61, 4630 AB Hoogerheide
T +31 (0)164 614444 / 611900
E info@bouwmachines-hoogerheide.nl