• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
W&H vestigingen
Overzichtskaart Nederland
W&H Heteren
W&H Hoogerheide
W&H Nemaasko
W&H Pelle Service
W&H Purmerend
 

W&H Heteren

W&H heeft een rijke historie. Onze roots stammen uit 1875. Na de eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel, als "Handelsbedrijf in technische goederen", kwam de nadruk al snel te liggen op stoommachines en begin 20ste eeuw op verbrandingsmotoren.
  
De bedrijfstak “Aannemerij” vindt haar oorsprong net na de Eerste Wereldoorlog, door de relatie met Bucyrus-Erie, een Amerikaanse fabrikant van grondverzetmaterieel. Begin 60-er jaren maakte uitbreiding van onze activiteiten nieuwe huisvesting noodzakelijk. W&H verhuisde van Rotterdam naar Bunnik. Op dat moment waren er inmiddels relaties met fabrikanten als Barber-Green, Clark Equipment Company, Vibro-Verken en Ringsted Stothert & Pitt.

In 1964 werd de divisie "Industrie" opgericht, die zich toelegde op verkoop van intern en extern transportmaterieel met producten zoals laadkleppen, autolaadkranen, vorkheftrucks, containercarriers, pallettrucks en mobiele kranen.

Een belangrijke mijlpaal in onze historie is de verwerving van het Liebherr importeurschap in 1981. Gelijktijdig verhuisde W&H naar Rhenen. Uiteindelijk zijn wij via Veenendaal in Heteren terecht gekomen.

In 2013 hebben wij in Heteren een nieuwe huisvesting gebouwd, die voldoende ruimte biedt om verder door te groeien. Deze locatie is niet alleen thuisadres van onze holding W&H Import NV, onze directie en stafdiensten, maar óók een volwaardig verkoop- en servicepunt. Naast een groot en goed geoutilleerd magazijn en werkplaats, beschikken wij tevens over een ruime showroom en een demo-terrein. Daarmee maken wij het voor u mogelijk om een afgewogen beslissing te nemen over een type machine en haar specifieke eigenschappen, vóórdat u tot uiteindelijke aankoop overgaat.


Ressenerbroek 7, 6666 MP Heteren
Postbus 70, 6666 ZH Heteren
T +31 (0)26 4790579
E info@wynmalenhausmann.nl