• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Een nieuw pand voor Van Der Weerd Groenbeheer Grafhorst  |  23-1-2019

Een prachtig begin van 2019 van een goede relatie van W&H, met onlangs twee gloednieuwe in dienst genomen Liebherr A914's!‘Een goed begin is het halve werk!’ Moet Henk-Jan van der Weerd gedacht hebben bij de voorbereidingen van het nieuwe jaar 2019. Op 3 januari jongstleden werd het nieuwe pand feestelijk geopend. Een prachtige locatie in IJsselmuiden werd compleet nieuw ingericht voor het beheer en onderhoud van al het materieel dat binnen het bedrijf wordt gebruikt.

Een mijlpaal
Binnen en rondom het nieuwe pand zijn alle voorbereidingen getroffen voor het vieren van een tweede belangrijke mijlpaal: het 50 jarig bestaan van het bedrijf. Een periode waarin het bedrijf door twee generaties is uitgebouwd naar een bedrijf met 120 vaste medewerkers, gericht op aanleg en onderhoud van openbare ruimten.

Op het nieuwe terrein van 24.500 m² staat het grootste deel van het materieel tentoongesteld. Materieel wordt tijdig vernieuwd om van de nieuwste technologieën gebruik te kunnen maken en milieuvriendelijk te kunnen werken. Onlangs werden in dit kader ook twee nieuwe Liebherr A914 mobiele graafmachines aangeschaft.

 

Een Liebherr A914 in maaikorf uitvoering en een Liebherr A914 met draaikantelstuk met een ‘’bomen-stoel’’

Breed inzetbaar
Beide mobiele Liebherr’s zijn uitgevoerd met een maaikorfpomp. Ook zijn zij uitgerust met zowel een hydraulische wig als een draaikantelstuk. Hierdoor zijn deze alleskunners het hele jaar inzetbaar voor onderhoud aan waterwegen en GWW –en aanplant werkzaamheden.

Doordat Van Der Weerd een breed scala aan werkzaamheden aanbiedt, maakt overslag en transport ook deel uit van de dagelijkse werkzaamheden. De Liebherr L542 met hydrostatische aandrijving bewijst hierbij goede diensten.De Liebherr L542 in actie

Een prachtig bedrijf
Na een middag genoten te hebben van de gastvrijheid en mooie indrukken opgedaan te hebben, werd de feestelijke dag afgesloten met een diner voor het personeel. Wij kijken er met gepaste trots op terug dat W&H een bijdrage heeft mogen leveren aan dit enorm veelzijdige bedrijf. Wij wensen Van Der Weerd Groenbeheer Grafhorst veel succes met het nieuwe pand en de mooie machines!

Coen Posthumus

Benieuwd naar wat Wynmalen & Hausmann voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op! info@wynmalenhausmann.nl of ga naar www.wynmalenhausmann.nl