• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Circulaire sloper in actie!   |  15-1-2019

Bij slopen staat het hergebruik van materialen en grondstoffen volop in de belangstelling. Wynmalen & Hausmann weet daar alles vanaf! Onlangs werd in Ede deze nieuwe machine in gebruik genomen...Recycling & kwaliteit
Bij slopen staat het hergebruik van materialen en grondstoffen volop in de belangstelling. Een hoge kwaliteit van de uit sloop afkomstige materiaalstromen is hierbij een eerste vereiste. Om deze kwaliteit en continuïteit te bereiken werkt Roseboom Ede al jaren met Liebherr sloopmachines. Onlangs werd er een nieuwe allrounder afgeleverd: een gloednieuwe Liebherr A920. Deze mobiele Liebherr graafmachine in sloopuitvoering is door Wynmalen & Hausmann N.V. samen met de technische dienst van Roseboom Ede van diverse extra opties voorzien.

Meteen in gebruik
Kort na aflevering valt de nieuwe machine met zijn neus in de boter: Een voormalig kazernegebouw van vier verdiepingen moet wijken voor nieuwbouwwoningen. Als we op het project aankomen staat de nieuwe Liebherr A920 midden in de actie. De machine is uitgevoerd met een watertank voor het bestrijden van stof daar waar het ontstaat: direct bij de vergruizer! Een concept waar Roseboom al jaren mee werkt en goede resultaten mee behaalt. Vanuit de water-rugzak op het ballast wordt water gepompt en bij de kaken van de vergruizer verneveld. Goed gericht en gedoseerd vanaf korte afstand waardoor het aantal keren tanken per dag wordt teruggedrongen. De Liebherr A920 is voor dit sloopwerk verkozen vanwege de hoge hydraulische capaciteit voor het aandrijven van de aangekoppelde sloopwerktuigen. De robuuste onderwagen met blad en poten vormt de stabiele basis voor een overzichtelijke bovenwagen en de comfortabele cabine met overdrukinstallatie.  Machinist Jan-Willem heeft vanuit hier een goed overzicht op alle werkzaamheden. Zijn manier van werken blijkt als je dichterbij zijn machine komt: netheid en efficiency gaan hand in hand. Het materieel wordt niet ontzien, maar wel goed onderhouden! Om beschadigingen te voorkomen zijn een aantal handige hulpmiddelen ontwikkeld waardoor de machine inclusief aanbouwdelen op transport kan. Tijds -en kostenbesparing in optima forma!

All round teamwork
Opvallend is de regelmaat en de samenwerking op dit werk. Zowel de Liebherr machines als de mensen zijn optimaal op elkaar afgestemd en op elkaar ingespeeld. Alle taken zijn verdeeld en zeer gestaag verandert het gebouw in een aantal materiaalstromen van hoge kwaliteit. De uiteindelijke hoeveelheid restafval is verbluffend klein, zeker in verhouding tot het pand dat er kort geleden nog stond. Beton van hoge kwaliteit wordt apart gebroken en weer voor de productie van nieuwe betonvloeren hergebruikt. Het overige puin wordt menggranulaat voor de bouwwegen door de nieuwe woonwijk, zodat ook de transportkosten tot een minimum beperkt blijven. 

Spel- en materiaal verdeler
Als centrale spelverdeler beweegt de machine zich gemakkelijk over het gehele veld. Op het ene moment verkleint de machine grote brokken gewapend beton, om even later de nieuwe grondstoffen te laden in containers. Nadat deze economisch zijn gevuld worden ze door Roseboom transport vervoerd naar de verwerker. Ook transport maakt namelijk onderdeel uit van de eigen activiteiten van Roseboom voor zowel machines, sloop-materialen als nieuwe grondstoffen.  Het direct verwerken en vergaand scheiden ter plaatse houdt de locatie daarnaast opmerkelijk schoon en overzichtelijk. Dat het principe van scheiden aan de bron door Roseboom hier effectief in de praktijk wordt gebracht is overduidelijk!

Bouwen met toekomstvisie
Op het bouwrijp gemaakte terrein staat nog veel te gebeuren. Terwijl aan de ene kant van het terrein nog vol gas wordt gesloopt, wordt er aan de andere zijde al weer gebouwd. Een nieuwe Liebherr A916 van Roseboom bouwt aan de toekomst door de aanleg van een warmte-net dat alle huizen van comfort gaat voorzien. Gasaansluitingen worden voorkomen.  Als straks de vrachtwagens het menggranulaat van de gesloopte kazerne komen brengen voor de eerste bouwwegen is ook de spreekwoordelijke cirkel rond. Sloop en bouw gaan hier letterlijk hand in hand. Een prachtig voorbeeld van een circulaire economie op locatie!

Coen Posthumus


Benieuwd naar wat Wynmalen & Hausmann voor u kan betekenen op dit vlak? Neem gerust contact met ons op!
info@wynmalenhausmann.nl of ga naar www.wynmalenhausmann.nl