• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Ammann introduceert een nieuwe serie APF vooruit trilplaten  |  28-9-2017

Deze nieuwe types worden aangeduid met de naam APF en zetten nieuwe maatstaven binnen het segment.Op veel vlakken zijn de machines verder verbeterd waardoor het succes van deze serie verder kan worden voortgezet. Het vooruit programma omvat de volgende modellen; APF 12/33, APF 15/40 APF 15/50 en APF 20/50 met Honda benzine of Hatz dieselmotor. In gewicht variëren deze machines van 69 tot 107 kg en in breedte van 330 tot 500 mm.  Hieronder volgt een nadere toelichting op de belangrijkste verbeteringen.

 

            Deze nieuwe APF serie is volledig nieuw ontwikkeld en geproduceerd in het Duitse Hennef  Zeer laag trillingsniveau

Door de nieuw gepatenteerde (Z-buffer)dempingsysteem worden trillingen tot een minimum geabsorbeerd. De operator word hierdoor nog maar zeer beperkt blootgesteld aan de lage HAV waarden.
De eventuele kans op eventuele gezondheidsrisico’s
wordt zo verder geminimaliseerd.

Onderhoudsarme onbalans as
Dit nieuw ontwikkelde systeem is onderhoudsvrij. Door de toepassing van nieuwe lagers en afdichtingen is de wrijvingsweerstand verder verlaagd. Het mechanisme is extra goed beschermt tegen binnendringen
van vuil en vocht. Mede hierdoor is het loop- en klimvermogen verder verbeterd.

Meer duurzame onderplaat
Bij alle modellen is de slijtplaat opnieuw vormgegeven. Door dit nieuwe ontwerp heeft de plaat aan de achterzijde meer dikte gekregen (wigvorm).
Hierdoor zal de levensduur verder worden verlengd.

Watertank en vulkolanplaat
De 10 liter watertank kan zonder gereedschap worden gemonteerd. Net als de vulkollan mat die zonder gereedschap aan de machine kan worden bevestigd.

Brochure lichte vooruit trilplaten APF


Klik hier voor de AFP walk around video