• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Open dagen W&H Smedes Sumar  |  15-6-2017

Eigen servicevestiging van W&H Smedes bezorgt Liebherr-importeur Wynmalen & Hausmann een landelijke dekking.Dit artikel is afkomstig uit de editie van april 2017 van vakblad BMB.

 

Sinds 1 september 2016 heeft Wynmalen & Hausmann voor het noorden van Nederland de beschikking over een geheel eigen servicevestiging. Deze is ontstaan door de volledige overname van Mechanisatiebedrijf Smedes uit het Friese Sumar (Suameer). Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart werd dit heugelijke feit gevierd met twee open dagen en konden klanten de vernieuwde locatie bekijken. Er stond als vanzelfsprekend veel nieuw materieel opgesteld om zelf te proberen. Wynmalen & Hausmann bestaat inmiddels ruim 140 jaar! De importeur van Ammann en Liebherr grondverzetmachines behoort tot de oudste machinedistributeurs van Nederland. Van oudsher wordt de organisatie van Wynmalen & Hausmann gekenmerkt door vakmanschap in machines, gecombineerd met een uitgekiende handelsgeest. Kwaliteit en service staan hierbij hoog in het vaandel. Klanten die actief zijn in het grondverzet, weg- en waterbouw, overslag, sloop of recycling kunnen bij Wynmalen & Hausmann rekenen op hoogwaardige kwaliteitsproducten en uitstekende service het hele jaar door en 24 uur per dag.

Met servicevestigingen dichtbij de klant kan deze dynamische organisatie snel schakelen. Voor Friesland, Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder had men nog geen eigen vestiging. W&H doet het in de noordelijke provincies echter al jaren zeer goed met de Liebherr grondverzetmachines, die spreekwoordelijk gezegd als warme broodjes over de toonbank gaan. Daarbij willen klanten ook kunnen rekenen op een goede dienstverlening vanuit een servicevestiging dichtbij. Tot voor kort werd de service en ondersteuning vanuit Heteren gedaan. Klanten in het noordelijke deel van het land vonden dit toch wel ver weg en opperden meermalen de wens van een eigen servicepunt naast de reeds bestaande vestigingen in Heteren, Purmerend, Hoogerheide, Maasbracht en Hengevelde. Deze vraag is altijd zeer serieus genomen en nu dus ook beantwoord. W&H wilde daarbij een geheel eigen servicevestiging hebben en geen samenwerking aangaan met dealers. Dat stond van begin af aan vast. Uiteindelijk vond men in Mechanisatiebedrijf Smedes uit Sumar de juiste partner en heeft dit in september vorig jaar geleid tot een overname.

Smedes is voor de noordelijke provincies dealer voor verreikers en hoogwerkers van Manitou. Dat blijft zo. Echter zal men daarnaast ook Liebherr grondverzetmachines en Ammann wegenbouwmachines verkopen. In de afgelopen maanden is volop gewerkt aan de organisatie en zijn het magazijn en de werkplaats aangepast. Het pand aan de Solcamastraat 21 is vrij nieuw en biedt veel plaats. De werkplaats is ruim en biedt alle faciliteiten voor het klaarmaken van machines en reparatie of onderhoud daarvan. Nu de organisatie staat en W&H Smedes geheel is geïntegreerd in Wynmalen & Hausmann werd het de hoogste tijd om klanten kennis te laten maken met de nieuwe servicevestiging middels twee goed bezochte open dagen, waarbij de weergoden goedgezind waren en er veel nieuw materieel stond opgesteld. De eerste machines zijn zelfs al verkocht en uitgeleverd. Daarover binnenkort meer. Uiteraard was de nieuwe servicevestiging van Wynmalen & Hausmann in Sumar voor BMB reden om een bezoek te brengen en de volgende impressie te maken. Met het openen van deze zesde servicevestiging heeft men nu daadwerkelijk een landelijke dekking.


bronvermelding: vakblad BMB