• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Otte Lisse heeft geïnvesteerd in een nieuwe Liebherr.  |  6-7-2016Otte Lisse b.v. heeft afgelopen maand hun nieuwe Liebherr LH 40 M mogen ontvangen. Voor hen is het de eerste Liebherr die ze aangeschaft hebben. De LH40 M is een overslagmachine die voldoet aan de strenge milieueisen die vandaag de dag gelden voor bouw-, en overslagmachines. Het gaat om de zogenoemde Fase4 motor met SCR technologie waarbij geen roetfilter benodigd is.

De machine is voorzien van een enkelvoudig cabineraam aan de voorzijde. Samen met de joystickbesturing en het daardoor ontbrekende stuur heeft de machinist maximaal zicht op zijn werk. Het automatisch vetsmeersysteem zorgt ervoor dat de machine altijd op tijd gesmeerd wordt en het ERC-systeem zorgt ervoor dat er heel wat brandstof wordt bespaard. Zo is iedereen tevreden! De machine wordt hoofdzakelijk ingezet als loskraan aan de kade van Otte Lisse, waarbij schepen met zand gelost moeten worden en waarbij direct de trechter gevuld dient te worden. Om dit zo efficiënt mogelijk te maken is er gekozen voor een giek van 9100 mm en een steel van 6800 mm.

Otte Lisse  is in 1934 opgericht en is in de gehele Randstad actief met het leveren van zand, grond, grind, meststoffen, biomassa en wegenbouwmaterialen. Otte Lisse levert aan een breed scala van opdrachtgevers zoals gemeenten en provincies, bouw- en aannemingsbedrijven, handelsbedrijven, hoveniers en kwekers.

De overslag en het transport naar de afnemers wordt snel en efficiënt verzorgd met behulp van modern en betrouwbaar materieel, zoals kipperwagens, containerwagens, wielladers, overslagkranen en mobiele graafmachines.