• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Machinist van de maand mei: Jan de Bekker en zijn Liebherr R946  |  26-5-2016Al bijna 44 jaar werkt Jan de Bekker als machinist bij Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken in Helvoirt. De afgelopen 16 jaar was hij werkzaam op een Liebherr 944 B, maar die machine is nu ingeruild voor een Liebherr R946.
Na aflevering mocht Jan direct met de nieuwe machine aan de slag bij de sloop van een afgebrande opslagloods in Den Bosch.

‘Mijn Liebherr 944B heeft mij al die jaren nooit in de steek gelaten, dus die Duitse degelijkheid waar men het altijd over heeft lijkt te kloppen. Ik heb met die machine 28.420 uur gedraaid, waarvan zo’n 90 procent in het sloopwerk.
Ondanks het zware werk was de 944 na 16 jaar nog in prima staat. Mijn werkgever is ook altijd alert op het goed onderhouden van de machines.’

Een enkele keer is Jan de Bekker met zijn machine actief in het grondwerk, maar sloopwerk heeft toch duidelijk zijn voorkeur. ‘Elke sloopklus is weer anders, door bijvoorbeeld de aard van het te slopen pand of de omstandigheden waaronder gewerkt moet worden. In die zin leer ik ook nog steeds.Maar het meest belangrijke voor mij zijn een goede werksfeer en dus de collega’s waarmee ik het werk moet doen.’

De Liebherr R946 is voor de 64­jarige Jan de Bekker hoogstwaarschijnlijk zijn laatste machine.
De machine is nu nog voorzien van een standaard lepelsteel van 4,10 meter. Over een aantal weken wordt de op maat gemaakte lepelsteel van 3,70 meter geleverd.
‘Liebherr levert naast de 4,10 meter lange lepelsteel standaard nog een 3,30 meter lange lepelsteel, maar dat vinden we net te kort. Met een lepelsteel van 3,70 meter heeft de machine meer bereik, maar toch voldoende kracht voor het sloopwerk.’

bron: bouwmachines