• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

LIEBHERR en AMMANN op de BAUMA 2016   |  7-4-2016

“Be Part of Something Bigger “ Is het LIEBHERR thema van de BAUMA 2016Namens Wynmalen & Hausmann heten wij u alvast van harte welkom!

Op de stand van Liebherr en Ammann informeren wij u graag persoonlijk over het nieuws en de ontwikkelingen bij onze merken. Naast nieuwe machines zijn er nieuwe zaken is er nieuws op het gebied van aftersales en een verbeterde dienstverlening.

LIEBHERR stand (no. 0809-813)
Met een oppervlakte van ruim 14000 vierkante meter staan veel machines van de verschillende productgroepen opgesteld. En dit jaar is er veel nieuws op het gebied van de grondverzet – en mining machines.
 
XPower wiellader

In de categorie wiellader wordt de nieuwe XPower Loader getoond. Voor de ontwikkeling van de XPower-serie stonden brandstofverbruik, kracht, robuustheid en comfort centraal. De nieuwe XPower aandrijflijn bestaat uit een Liebherr Stage IV / Tier 4F dieselmotor met daaraan gekoppeld een hydrostatische én mechanische aandrijving. De hydrostatische aandrijvingen is meest efficiënt tijdens korte laadcycli, de mechanische aandrijving. En is de meest krachtigste en zuinigste op de langere afstand en bij het nemen van hellingen.  

Bulldozer PR 776
In de klasse van 70 ton is deze hydrostatisch aangedreven bulldozer nieuw. Bij de ontwikkeling stonden uiteraard de economische prestaties centraal. Zo zijn de ingenieurs van LIEBHERR er in geslaagd het brandstofverbruik verder te reduceren. Door middel van intuïtieve joystick besturing is bedieningscomfort verder geoptimaliseerd. Met het nieuwe “modern drive concept “is er daarnaast ook maximale veiligheid en efficiency voor de machinist gecreëerd.
 
R9200 mining machine
Liebherr onthult in de klasse van 200 ton deze nieuwe rupsgraaf machine. Al meer dan 50 jaar is liebherr partner van de mining industrie. Gedurende deze tijd is er altijd samengewerkt bij de ontwikkeling van nieuwe machines. Dit heeft geresulteerd in machines van wereldklasse!
Met een standaard bakvolume van 12,5 kubieke meter beschikt de R9200 over superieure graaf- en vul eigenschappen. De R9200 is beschikbaar als graafmachine of hoog kiep uitvoering.  

Ammann
Op deze Bauma introduceert Ammann veel nieuws. Met onder andere de introductie van een nieuwe generatie compacte (vooruitlopende) trilplaten. Deze nieuwe generatie krijgt ook een volledig nieuw ontwikkeld trilmechanisme.
Dit nieuwe mechanisme is bovendien praktisch onderhoudsvrij.  
Daarnaast zal er een ge-update versie van de mini asfaltafwerkmachine te zien zijn: AFW 150-2.
Ook op het gebied van aftersales zijn er veel nieuwe ontwikkelingen waardoor de service en dienstverlening wordt vereenvoudigd en verbetert.  

Bezoekers informatie : BAUMA 2016 11 t/m 17 april
- lokatie: Messe in München  
- openingstijden maandag t/m vrijdag   9.30 – 18.30 / Zat 8.30 – 18.30 / Zo 9.30 – 16.30 

Kijk tip! Klik hier voor de Livecam op de BAUMA 2016