• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Ammann introduceert nieuwe ARP 95 T4i tandemwalsen  |  14-7-2015http://www.bouwmachines.nl/nieuws/11705/ammann-introduceert-nieuwe-arp-95-t4i-tandemwalsen.html

Bron: Bouwmachines juli 2015 , persbericht Ammann ARP 95


                                                      Ammann ARP 95 T4i “maakt indruk“.


Met de komst van deze nieuwe generatie tandemwalsen worden nieuwe maatstaven gezet. Efficiency, ergonomie en milieu staan op een hoger niveau. De ARP 95 is het eerste model van deze nieuwe serie die verder uitbereid zal gaan worden.

Panorama beglazing met meer comfort en ergonomie
De ARP 95 biedt voor de machinist een hoog comfort. De bediening van de machine geschiedt uiterst nauwkeurig. Met intuïtieve bediening door middel van de vingertoppen wordt de machine bestuurd.

De zitpositie van de machinist is uiteraard over de volledige breedte van de machine verschuifbaar en door de grote panorama beglazing is er volledig zicht op de rollen.

State of the art verdichtingsmeter  
Deze nieuwste generatie is uitgerust met ACEpro technologie. Dit nauwkeurige meetsysteem zorgt in combinatie met een effectieve verdichting voor een hoogwaardig  verdichtingsresultaat. De traploze regeling van de vibratieparameters geeft het hele systeem een unieke en lange levensduur. De nieuwe ARP 95 tandemwals is het antwoord op de vraag naar een hoger niveau van comfort, klant tevredenheid en betrouwbaarheid.

Milieu
Voor de aandrijving zorgt een schone en betrouwbare Deutz IIIb/Tier 4i motor. Dankzij deze nieuwe generatie dieselmotoren met automatische stationair loop kunnen de brandstof besparingen oplopen tot wel 10%. Dit in vergelijking tot machines met oudere (Tier 3) motoren.

Service en onderhoud
Alle punten voor de uitvoering van reguliere onderhoud zijn goed bereikbaar vanaf de grond en via de grote zijdeuren.   Daarnaast zijn alle toegangspunten voor het vervangen van vloeistoffen centraal bij elkaar geplaats en eenvoudig bereikbaar. Zo is de koeler goed toegankelijk gepositioneerd en ook makkelijk en snel te reinigen.Voor het volledige artikel klik hieronder op het icoon van de PDF