• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

Altijd in balans met de Liebherr L538 Wiellader  |  4-5-2015

Na jaren geduld oefenen heeft BouwMachines eindelijk weer eens een Liebherr wiellader in de test.Na jaren geduld oefenen heeft BouwMachines eindelijk weer eens een Liebherr wiellader in de test. En die valt niet tegen: dankzij de goede gewichtsverdeling biedt Liebherr met de nieuwe L 538 wiellader een machine die aangenaam in balans blijft zonder zelf zwaar te zijn. Ook de vernieuwde cabine, besturing en verbeterde efficiency dragen bij aan het succes.

Liebherr heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten en onder meer diverse veranderingen doorgevoerd in haar wielladerseries. Zo ook bij de machine in onze test. Het is geen nieuw type, maar een doorontwikkeling van de bestaande L 538. Dankzij een andere motor, een zelfdenkend roetfilter en nog slimmere aansturing voldoet Liebherr aan de Stage IIIb emissie-eisen en is de machine zuinig in gebruik gebleven.

Bron: www.bouwmachines.nl