• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Over W&H
Missie en Visie
Nieuws
Nieuwsarchief
Persberichten
Merken
Leveringsvoorwaarden
MVO
 

Merken

Liebherr
Het van oorsprong Duitse familiebedrijf Liebherr is in 65 jaar uitgegroeid tot één van de grootste, meest toonaangevende producenten van bouwmachines, wereldwijd. Wij zijn er trots op dat we voor deze machines al meer dan 30 jaar de importeur en partner in Nederland zijn. Naast de Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid waarmee de machines door Liebherr ontwikkeld en gebouwd worden, is de efficiency en het innovatieve karakter van de machines voor ons een belangrijk aspect. De machines worden af fabriek al meer dan compleet afgeleverd, waardoor uw machine méér mogelijkheden heeft en een langere technische en economische levensduur.

De Liebherr machines zijn voorzien van het door Liebherr in eigen huis ontwikkelde, innovatieve LiDAT datasysteem. Daarmee kunt u, maar ook uw en onze servicemonteurs en fleetmanagers, van afstand een groot aantal gegevens van de machine uitlezen, vanzelfsprekend via een beveiligde verbinding. Van de locatie van de machine tot het brandstofverbruik, van de service intervallen tot de signalering van kritische situaties. LiDAT biedt u daarmee een uitgelezen mogelijkheid uw machine(park)beheer efficiënter te maken: uw servicekosten dalen en ongewenste stilstand van uw machines wordt beperkt. Wij spelen graag voor u een actieve rol bij het analyseren en adviseren van de gegevens die het LiDAT systeem oplevert. Heeft u vragen over of belangstelling in dit innovatieve LiDAT datasysteem, neem dan contact op met onze vestiging bij u in de buurt of mail naar aftersales@wynmalenhausmann.nl

Ammann
Het Zwitserse Ammann is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van asfalt- en beton mix installaties, wegenbouw- en verdichtingsmachines. Door een jarenlange innovatieve samenwerking met experts binnen de wereld van verdichting heeft Ammann een complete productenlijn van de modernste verdichtingsmachines opgebouwd. Van stamper tot zware wals, wij hebben altijd een oplossing voor uw wegenbouwwerk. Door te kiezen voor de kwaliteitsmachines van Ammann, bereiken wij - samen met onze serviceorganisatie - ons doel: dat ú tevreden bent, niet alleen over uw machines, maar óók over ons!

De verkoop en distributie van de Ammann productenrange vindt plaats via een landelijk dekkend netwerk van regionale dealers. Naast de vijf eigen Wynmalen & Hausmann bedrijven, kunt u voor Ammann machines óók terecht bij een dealer bij u in de regio. Op de website www.trilplaat.nl vindt u alle informatie over het complete programma Ammann asfalteer- en grondverdichtingsmachines. Ook vindt u hier alle documentatie en een dealer- zoekfunctie.

Voor specifieke informatie verwijzen wij u graag door naar een van onze vestigingen, waar wij u graag persoonlijk te woord staan, informeren, adviseren en begeleiden! Klik hier voor de contact gegevens.