• 1875 Oprichting Wynmalen & Hausmann

  Wynmalen & Hausmann wordt in 1875 opgericht en ingeschreven in het Handelsregister Rotterdam als “Handelsbedrijf in technische goederen”
 • 1901 Rotterdam

  "Gezicht op ons nieuw magazijn en de Regentesse brug."
 • 1964 Start divisie Industrie

  Door uitbreiding van de deskundigheid op het gebied van transportmaterieel, wordt in 1964 binnen W&H een divisie Industrie opgericht
 • 1977 Start Nemaasko

  In Maasbracht opent Nemaasko haar deuren, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel. In 1998 wordt Nemaasko onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1977 Start Bouwmachines Hoogerheide

  In Hoogerheide start Bouwmachines Hoogerheide, gericht op levering en onderhoud van grondverzetmaterieel en bouwmachines. In 1998 wordt Bouwmachines Hoogerheide onderdeel van de Wynmalen & Hausmann bedrijven.
 • 1981 Importeurschap Liebherr

  In 1981 wordt het importeurschap van Liebherr verworven. Liebherr, dat dan al een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, efficiency en innovatie, is nog steeds één van de A-merken die door W&H worden vertegenwoordigd. Daar zijn wij trots op!
 • 1998 Start Purmerend

  W&H bouwt haar landelijk netwerk niet alleen uit door een aantal succesvolle overnames, maar óók door een nieuwe vestiging op te starten in Purmerend.
 • 2011 Overname W&H door Wim van den Heuvel

  Door een succesvolle management buy-out, is Wim van den Heuvel (op dat moment al 8 jaar directeur van de onderneming) voor 100% eigenaar geworden van Wynmalen & Hausmann.
 • 2013 Nieuwbouw Heteren

  Door de groei van de organisatie, barst de locatie in Heteren bijna uit haar voegen. Er wordt besloten in Heteren een nieuwe locatie te bouwen, die niet alleen ruimte biedt voor een verdere groei en professionalisering van de organisatie, maar tevens voorzien is van alle (technische en logistieke) faciliteiten om deze groei te ondersteunen.
Nieuwsoverzicht
Nieuwsarchief
Persberichten
 

W&H Nemaasko verhuist naar nieuwbouwpand in Nederweert  |  16-10-2019

Wynmalen & Hausmann legt laatste hand aan ultramodern nieuwbouwpand voor Nemaasko in Nederweert
Pal langs de snelweg A2 ter hoogte van Nederweert krijgt een nieuwe vestiging van Wynmalen & Hausmann steeds meer vorm. Vanuit het statige onderkomen op een strategische locatie kan W&H Nemaasko vanaf begin volgend jaar haar klanten nog beter van dienst zijn. De reden voor deze stap moge duidelijk zijn; het huidige pand in Maasbracht voldoet al geruime tijd niet meer aan de wensen van deze tijd. Ook al is er door de jaren heen meermaals uitgebreid, toch is de organisatie opnieuw uit haar jasje gegroeid. Het succes dat Wynmalen & Hausmann de voorbije jaren heeft geboekt met vooral Liebherr grondverzetmachines – die bovendien steeds groter en zwaarder worden – noopt de directie om nu door te pakken met een fraai pand op het Noord-Limburgse industrieterrein Pannenweg-II.

“De verhuizing van onze meest zuidelijke vestiging staat al lange tijd op de planning”, laat directeur-eigenaar Wim van den Heuvel weten. “Eigenlijk zou die reeds vóór de nieuwbouw in Heteren worden gerealiseerd. Echter toen ik in 2011 alle aandelen van de groep overnam, is afgesproken dat we het pand nog 3 jaar konden huren. Hierdoor is nieuwbouw voor onze hoofdvestiging prioriteit geworden en zijn de plannen voor Maasbracht voor even in de ijskast gezet.” In 2014 is langs de snelweg A50 in Heteren een schitterend onderkomen geopend en naar goed Nederlands gebruik moest er eerst weer gespaard worden voordat de vestiging van Nemaasko aan de beurt was. “We wilden eigenlijk niet weg uit Maasbracht, maar de zoektocht naar een geschikte locatie aldaar leverde simpelweg niets op.”

Enorm gewaardeerd


De directie van Wynmalen & Hausmann had ondertussen al wel een oogje op een bouwperceel in Nederweert en toen de optie tot koop daarvan verliep en er meerdere kapers op de kust waren, is de knoop doorgehakt om te verhuizen naar zo’n 20 km verderop. Aan de Magnesiumstraat 63 wordt Nemaasko straks de overbuurman van Herpertz Kraanverhuur. Op een perceel van 10.000 m² verrijst een ultramodern pand dat recht doet aan de statuur en kernwaarden die bij zowel Wynmalen & Hausmann als Liebherr passen. “Door onze klantenkring wordt dit steunpunt in het zuiden enorm gewaardeerd”, weet Van den Heuvel. “Nemaasko is dan ook verantwoordelijk voor een groot afzetgebied, dat globaal loopt van Vaals tot aan Tilburg. Wat dat betreft is de nieuwe locatie mooi centraal gelegen.“

De circa 40 medewerkers – op een totaal van 190 binnen de groep – geven met veel toewijding invulling aan de slogan ‘Passie voor mens en machine’. Trots en passie, dat is waar dit in 1875 opgerichte Wynmalen & Hausmann voor staat. “We zijn een familiebedrijf en stralen dat graag uit. Het pand in Nederweert is duidelijk familie van onze vestiging in Heteren. De kleurstelling komt grotendeels overeen, net als de overheaddeuren met luifel en kader”, vertelt Eric van der Heijden, die als manager KAM nauw betrokken is bij de voorbereiding en realisatie van de nieuwbouw voor Nemaasko. “Een showroom ontbreekt, waardoor is gekozen voor grote raampartijen bij de ontvangstruimte. Met behulp van diverse ‘doorkijkjes’ is binnen bovendien een open karakter gecreëerd. Dat bevordert de onderlinge samenhang en straalt uit dat wij niets te verbergen hebben.”

In tegendeel! Met tienduizenden voertuigen die elke dag voorbijrazen op de A2, weet Nemaasko zich volop in de schijnwerpers. De zichtlocatie langs een van de drukste snelwegen was voor W&H geen must, maar is natuurlijk mooi meegenomen. Ook is het prettig dat de toegangswegen geschikt zijn voor transporten tot 4,75 meter breed. Van der Heijden: “De logistiek op de locatie is voor ons wél belangrijk, zowel intern tussen afdelingen als naar klanten en toeleveranciers toe. Daar is vooraf zorgvuldig naar gekeken. In nauw overleg met de medewerkers en met de ervaring van de nieuwbouw in Heteren als basis is een plan uitgewerkt waarin alle werkzaamheden perfect passen en de verschillende disciplines elkaar mooi aanvullen.” Voor het vele grondwerk is uiteraard gebruik gemaakt van machines van de vertrouwde merken: Liebherr voor het graven en nivelleren en Ammann voor de verdichting.

Verhuizing nadert

Inmiddels nadert de ruwbouw zijn voltooiing. De oplevering is binnenkort en na de verdere afbouw en inrichting gaat Nemaasko in twee delen over: eerst alle machines plus onderdelen, tegen de jaarwisseling gevolgd door het personeel en relevante inboedel. Met gepaste trots leiden Van den Heuvel en Van der Heijden ons door het pand met een totale oppervlakte van ruim 3.000 m². De werkplaats van 1.000 m² en het magazijn van 600 m² zijn ronduit indrukwekkend voor een dealervestiging. De ruimte daarnaast is bedoeld voor nachtlevering en service. Naast de werkplaats komt een stofvrije ruimte om motoren en hydrauliekpompen te reviseren en daar weer naast is een constructiewerkplaats met bronafzuiging voorzien. Op het achterterrein komt een grote overdekte kapschuur van 600 m² en natuurlijk mag een was- en cleanplek met vloeistofdichte vloer niet ontbreken.

De kantoren zijn aan de snelwegzijde gesitueerd en omvatten circa 750 m², verdeeld over twee verdiepingen. Op de eerste etage zijn verder nog de kantine, een grote vergaderruimte en diverse spreekkamers. Het moge duidelijk zijn dat Nemaasko met deze nieuwe vestiging klaar is voor de toekomst. Qua energielabel mikt Wynmalen & Hausmann met dit onderkomen op het hoogst haalbare: A++++. Het hoofkantoor in Heteren zit op niveau A++ en in Nederweert wordt er nog een flinke schep bovenop gedaan om een zo energiezuinig en aangenaam mogelijk werkklimaat te realiseren. Denk daarbij aan extra isolatie, vloerverwarming door middel van warmtepompen en systemen voor warmteterugwinning en regenwaterinfiltratie. Op het dak van het kantoorgedeelte en het magazijn komen straks 400 zonnepanelen te liggen, die meer stroom opleveren dan wat er wordt verbruikt.

“Gezien de tijdsgeest voelen we ons verplicht dit te doen. Waar we het milieu een handje kunnen helpen, zullen we dat niet nalaten”, geeft directeur Van den Heuvel aan. Bouwen met een vooruitziende blik dus. Dat is nog niet zo eenvoudig in deze tijd van verandering en snelle innovatie. “Ons doel is om op een GPR-score van gemiddeld een 8 uit te komen, terwijl GPR-6 de norm is. Wat betreft binnenklimaat leggen we de lat hoog en moet hier een maatschappelijk verantwoord gebouw staan. Uiteraard door gebruik te maken van duurzame bouwmaterialen, maar ook dankzij slimme technologie. Alle beetjes helpen om tot een energiezuinig resultaat te komen, met als uitgangspunt een energieneutraal pand. Zo wordt bijvoorbeeld alle verlichting uitgevoerd in LED en aanvullend fasegewijs gestuurd en sluit na bepaalde tijd een overheaddeur automatisch om geen warmte te verliezen.”

www.wynmalenhausmann.nl

Dit artikel verscheen op 11 oktober 2019 online in het magazine Bouwmateriaal Benelux (BMB).